Att våga bara vara!

Vi far fram och tillbaka för att göra allt som vi ska göra för att sedan när allt är gjort ta det lugnt. Det där sedan blir sällan sedan för det finns alltid saker att göra. Därför är det viktigt att planera in vila, återhämtning särskilt när vi har som mest att göra.

Tar du för vana att varje dag lägga in tid för vila ger du tid för dig själv för dina tankar och du kommer märka att allt blir så mycket lättare att planera sin tid. Ofta tycker vi att allt är viktigt och behöver göras med en gång. Men ger du dig själv lite egentid så börjar din hjärna strukturera och tänka på ett annat sätt än din stressade hjärna.

Vad menar jag då med egentid eller tid för vila? Att sitta still och bara vara i stunden är något vi behöver träna oss på. Vi är vana att göra något för att komma någonstans eller ta oss någonstans. Detta gör att vi aldrig kan vara nöjda med det som är. Vi blickar alltid framåt!

Konsten att bara vara är en svår konstart i vårt samhälle. Att bara sitta rakt upp och ner, på golvet, på en stol, blunda och bara lyssna inåt.

Så lova dig själv att idag för så bara några minuter lägga undan mobilen, krypa upp i soffan eller sätta dig på en kudde på golvet. blunda och lyssna in dig själv, dina andetag, dina hjärtslag och njut av att vara här och nu i stunden på den här jorden. Njut av att du är du!

 

 

92 540 reaktioner på ”Att våga bara vara!”