MediYoga

HÄLSOPEDAGOGEN ERBJUDER

Yoga

Yoga handlar om att landa i dig själv, lyssna till dina andetag, hitta närvaro och låta alla intryck utifrån få vila en liten stund.  

Jag erbjuder dig MediYoga, Yoga för hormonbalans, Tonårsyoga och Fri från stress med yoga och mindfulness

MediYoga


MediYoga är en terapeutisk yogaform där även meditationer ingår.
Den handlar om att läka dig.
Detta är en yogaform som det forskas mycket kring och som gett mycket goda resultat i vetenskapliga studier.

Mediyoga används ofta som rehabilitering för stressrelaterade problem, astmatiker, ryggproblem, högt blodtryck, sömnsvårigheter, ätstörningar, migrän mm.
Meningen med denna yogaform är att skapa en balans i dig, fysiskt, mentalt och emotionellt.

Övningarna utförs lugnt, närvarande och inkännande och kan även göras på stol.
Andningen är den röda tråden. Hos de flesta människor är andningen en omedveten funktion.

Inom Mediyogan medvetandegör vi andetaget och du kommer känna hur du kan påverka varje andetag och därmed hitta mer in i dig själv och öka ditt välbefinnande.

Andetaget syresätter hela din kropp, ökar flödet till hjärnan, underlättar blodcirkulationen, masserar alla inre organ, skapar lugn och avspänning och mycket mer.

Vårens kurser 2023 – Start v.5

  • Yoga för återhämtning med medicinsk yoga – Tisdagar kl.17.30-18.45
  • Mediyoga – Onsdagar kl.10.00-11.15
  • Yoga för balans i livet – Torsdagar kl.18.30-19.45

Plats: Nalina – body, mind, soul, klostergatan 6 centralt i Växjö.

16051 (113)

HormonYoga – Yoga för hormonbalans

 
Denna unika yogaform är lugn och meditativ som stillar sinnet och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem.
 
  • Känner du dig stressad?
  • Vill du ge dig själv tid för återhämtning?
  • Lära känna din kropp och se till dina behov?

Vart du än befinner dig i livet (från puberteten till efter klimakteriet) är tanken att hålla stressnivån nere och hitta din balans. Hormonerna styr en rad olika processer i vår kropp såsom vår energinivå, vårt humör och våra tankar.

Under yogapassen aktiverar och balanserar vi samspelet mellan äggstockar, binjurar, sköldkörtel och hypofysen.

Kursen passar dig som är stressad/utmattad har besvär med PMS, smärtsamma menstruationer, oregelbunden eller utebliven mens, svårt att bli gravid, olika klimakteriebesvär, sköldkörtel problematik men även för dig som passerat klimakteriet och vill behålla din vitala förmåga.

I hormonyogan läggs fokus på andetaget och att skapa balans på alla plan såsom kroppen, sinnet och känslorna. Att vara närvarande här och nu och känna in det som är viktigt i livet och trivas med sig själv. I kursen ingår djupa balanserande andetag, meditationer, lugna inkännande rörelser och djupavslappning/Yoga Nidra. 

Denna yoga form passar kvinnor i alla åldrar! 

 

Mindfulness och Yoga

 

Fri från stress med medicinsk yoga och mindfulness. Detta är en unik kurs där vi kombinerar Mindfulness och Yoga. Här vill vi skapa avtryck i vardagen – Det du gör på yogamattan ska tydligt påverka livet utanför.  

Kursen riktar sig till dig som vill hantera din stress och hitta verktyg att slappna av i vardagen, få ökad livskvalitet, lära känna dig själv på ett djupare plan.  Övningarna vi gör ingår i svensk forskning och visar många positiva hälsoeffekter.  Mindfulness som förhållningssätt i din yoga kan hjälpa dig att möta det som ÄR.  

I träningen uppmärksammar du din kropp, dina tankar, dina känslor och ditt sätt att förhålla sig till livet. Liksom inom yogan fokuserar vi på andetaget och lugna inkännande övningar som stärker dig på många plan både kroppsligt, mentalt och emotionellt för att hitta din balans. 

Varje vecka innehåller en reflektion och vardagsövningar med medföljande mindfulness meditationer som du i lugn och ro lägger tid till ca en kvart om dagen för att få ut bästa möjliga effekt av kursen.  

Har du frågor maila: caroline@hpiv.se  

hpiv_staende_cmyk.png
Harmoni för kropp & själ

Klostergatan 6
352 30 Växjö

Kontakta mig

0708 – 18 99 96